UT 50+ og TA-I med felles seminar

Sammen med Karabin Impello arrangerte vi et felles seminar i UT 50+ og TA-I på Pirsenteret i går. Seminaret tok for seg to forskjellige tema, som dog har relevans for veldig mange bedrifter. Begge tema er globale fenomener.

Det første dreide seg om hvordan bedriftene rekrutterer, onboarder og beholder sine ressurser. Her fikk vi gode eksempler fra Apurgo og Signicat, som begge jobber målrettet og strukturert i forhold til tematikken Og begge lykkes. Så informerte NAV om hvordan de jobber med å få sine kandidater ut i arbeidslivet. Dette skjer i nær kontakt med næringslivet. Apurgo og flere av seminarets deltagere kunne fortelle om veldig positive erfaringer fra samarbeid med NAV, og kvalitet på sine nye medarbeidere som ble formidlet gjennom samarbeidet.

Den andre tematikken var fremmarsjen av 3D printing teknologi. Her ga Marks & Clerk en inngående beskrivelse av hva dette er, hvilke utfordringer det skaper og mulige løsninger sett fra et IP perspektiv. Hvordan bedrifter kan sikre seg mot ulovlig kopiering med dagens stadig bedre teknologi på 3D printing er et globalt fenomen. Som case foredro Prototal om sin konkrete business på 3D printing, hvordan denne har utviklet seg og trender på området fremover. De viste også frem eksempler på høykvalitets produkter som de printer.

Til sist avsluttet vi seminaret med en oppdatering fra Innovasjon Norge på deres styrkede og målrettede satsing for å bidra til å øke eksporten fra Norge til utlandet.

Takk til Kristina Kjeldstad Eriksen, Carina Rudhager, Lise Marie Nergaard, Hilde Asklund, Thomas Prock, Hågen Lynum og Stein Ivar Strøm for gode innlegg!