Advokatfirma Simonsen Vogt Wiig Trondheim deler i dette frokostseminaret et meget aktuelt tema for våre teknologibaserte vekstselskaper.
Hva kjennetegner de teknologibaserte vekstselskapene? Jo, tette små team, der alle eller mange er eiere. Eierne bekler gjerne alle rollene som eiere, styremedlemmer og daglig leder eller teammedlem. Teammedlemmene har kanskje også andre relasjoner, som venner, studiekompiser eller ektefeller. Videre blir driftsmøter, ledermøter, styremøter og eiermøter egentlig det samme.
Hvordan samsvarer denne praksisen med de prinsippene som Aksjeloven oppstiller? Hvilket ansvar og hvilken risiko eksponerer dette eierne for? Kan struktur ha betydning for veksten i selskapet? Og når selskapet henter inn en ekstern daglig leder – vil vedkommende ha forutsetninger for å lykkes i et selskap med en slik praksis?
Disse problemstillingene skal vi diskutere nærmere i dette frokostseminaret. Det blir juridiske refleksjoner rundt roller, oppgaver og formaliteter – og hvordan dette bør praktiseres og utvikle seg dynamisk i et selskap som vokser. Og så blir det diskusjon rundt konkrete case og rom for spørsmål og erfaringsutveksling.
Gir dette god eierstyring og selskapsledelse i teknologiselskapene - eller kan dette undergrave veksten og eksponerer styret og daglig leder for risiko?
Simonsen Vogt Wiig Trondheim har gått inn som partner til UT Prosjektet med et ønske om å bidra til at flere teknologibaserte selskaper i regionen tar ut sitt potensiale for vekst og utvikling
Vi starter nå opp en serie med juridiske frokostseminarer sammen UT Prosjektet, som setter fokus på problemstillinger som har høy relevans for teknologibaserte vekstselskaper og selskapenes forutsetninger for vekst. Seminarene vil ha en praktisk/casebasert tilnærming, og vi vil belyse risikofaktorer og mulighetsrom. Seminarene legges også opp med ønske om erfaringsutveksling og diskusjon gjennom bruk av case og aktiv deltakelse fra deg som deltaker.
Alle frokostseminarene varer fra kl. 08-10 og vil avholdes hos Simonsen Vogt Wiig Trondheim på Brattørkaia 17B.
Vi planlegger nye seminarer sammen UT Prosjektet over sommeren. Dersom du har forslag til tema som er av interesse, så kan du sende et tips til smr@svw.no eller slå på tråden for en nærmere prat på 982 47 975.